Stående meditation

Endnu et nyt begreb indenfor Tai Chi og Qi Gong verdenen, jeg har ikke ført hørt om stående meditation, men siddende og liggende – man skal nok stå, for ikke at falde i søvn. Ham der har opfundet denne metode, har ikke været helt dum. Jeg tror jeg vil prøve at meditere stående, når jeg står i en lang kø i Bilka, næste gang jeg står og keder mig her.

Stående meditation

Eller også kaldet zhan zhuang, er en meditationsform, hvor man åbenbart står op og mediterer – ser jeg på billedet, ja, så var det noget i den stil jeg tænkte – en eller anden form for yoga stilling og så bare stå og tænke på ingenting eller en eller anden drømmerejse, mens man så stod her. Den stilling der vises på billedet på mandens ansigt, ja den kan jeg i hvert fald ikke holde til ret længe, og da slet ikke meditere til.

Heldigvis findes der undervisning i denne form for meditation, og et er da helt sikkert, eg vil ikke falde i søvn under en sådan meditation. Normalt hører jeg sjældent meditationerne til ende før jeg er faldet i søvn. Jeg tænker det er en god ide med dette zhan zhuang meditation, det giver både smidighed, balance og ro i hovedet – Mange ting på en gang – meget effektivt. Der er godt nok mange ting indenfor denne slags kan man kalde det en sportsgren – eller mindfulness, tja, måske – men den undervises der hvor der også undervises i kinesisk kampsport som Qi Gong og Tai Chi.