Smart Home

Begreber som IoT og smart-homes er ikke længere noget, som udelukkende hører fremtiden til. Det er derimod begreber, som er nutidige, og som vinder mere og mere indpas i det danske sprog i takt med, at vi digitaliserer vores hjem såvel som verden omkring os. Tjenester som Google Home og Amazons Alexa er bare to af de tjenester, som gør ens hjem meget mere smart og digitaliserer det.

En måde hvorpå ens hjem kan digitaliseres er eksempelvis via elektronisk stemmestyring af musikanlæg, stemmestyring af ens hårde hvidevarer i køkkenet, det være sig ovnen eller uret man kan sætte på et givent antal minutter, indtil maden er klar. Det kan også være ens gardiner, som man nu kan vælge at styre elektronisk!

Via Google Home og Amazon Alexa kan man nu styre sine rullegardiner derhjemme med elektronisk stemmestyring. Hos firmaet https://www.poweredblinds.dk/ kan man købe hele pakken, således man både køber gardiner samt styring hertil. Powered Blinds har en løsning, der gør det muligt at anvende Google Home og Amazon Alexa til ens gardiner. Løsningen hedder TaHoma og det er, hvad Powered Blinds kalder en ‘smart home hub’. Sammen med Somfy Smart Home kan man således styre sine gardiner elektronisk blot ved hjælp af stemmestyring. Udover ens gardiner, kan man også koble belysningen, garagen, solafskærmninger, varme med mere på, således man altid kan styre sit hjem, uanset hvor man er i verden. Via en app kan man nemlig logge på sit hjem og varierer og ændre efter behov.

Man kan eksempelvis bruge anordningen til at lade sit hjem se beboligt ud, selvom man er på ferie. Det gør man ved, at man hver dag på givne tidspunkter foretager ændringer i eksempelvis gardinernes position, eller man kan åbne og lukke garagedøren, så det ligner, at man har kørt en bil ud og ind af garagen. En anden mulighed er, at man justerer varmen, således at man har skruet ned, når man ikke er hjemme, men sørger for, at der igen er sat varme på, til man kommer hjem. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Hos Powered Blinds sælger de rullegardiner i alskens afskygninger, det vil sige både sheer, dimout og blackout. Det er eksempelvis særligt passende med mørklægningsgardiner i soveværelset, men knap så passende i stuen.