Køkkenet skal fungere

Når køkkenet er det nye sorte

Køkkenet har gennem tiderne ændret image fra, at det var mors domæne til, at det er familiens domæne. I dag bliver gæsterne endda inviteret ind i køkkenet, når køkkenet er en del af et køkken-alrum. Derfor er det vigtigt, at køkkenet er smukt og matcher den stemning, som værtsparet ønsker at dele ud af. Køkkenet har af udseende også været meget varieret. Der har gennem tiderne været skiftende materialer og farver i brug. I de senere år er har den sikre hvide farve vundet indpas, men et sort køkken er nu også ved at indtage en flot plads i toppen. Hos Rotpunkt sælger de flere modeller af et nyt sort køkken. Man kan se nogle af modellerne på deres hjemmeside eller besøge en af deres butikker, der har masser af flot udstilling. Skal man have ny køkken stil, så tilbyder Rotpunkt mange forskellige typer materialer og farve. Se mere på 

www.rotpunkt.dk

Tysk kvalitet og skandinavisk design

Rotpunkt har rødder i det Tyske, hvor produktionen af de smukke køkkener foregår. Virksomheden  startede op i 1930 med at producere cigarkasser og siden kom der syskrin til. Tyve år efter besluttede den familieejede virksomhed at gå ind i køkkenbranchen, og der har de været lige siden. Tyskernes forkærlighed for kvalitet matcher godt med skandinavernes forkærlighed for smukt og enkelt design. Det har Rotpunkt grebet og udbredt i Skandinavien med flere butikker spredt blandt andet i Danmark. Ledelsen af Rotpunkts butikker i Skandinavien foregår fra butikken og administrationen i Kolding.

Bæredygtigt køkken

Rotpunkt går meget op i at styrke bæredygtigheden. Derfor forærede virksomheden i 2018 alle deres medarbejdere på fabrikken i Tyskland, samt deres ægtefæller, en el-cykel, så de ikke belastede miljøet på vej til arbejde. I Januar 2020 blev Rotpunkts produktion erklæret 100% CO2 neutralt. Som et yderligere tiltag har Rotpunkt indarbejdet bæredygtigheden i deres produkter. De har med deres Greenline BioBoard nedsat forbruget af træ med 37%, idet de blandt andet anvender ikke-fødeegnede majskolber i selve spånpladen. Udover at belaste miljøet mindre, så mindskes vægten på spånpladen også med 30%, selvom holdbarhed og styrke er den samme. BioBoard er dermed et miljøvenligt alternativ til de traditionelle spånplader. De ligner de normale køkkenelementer, så der er kun noget at vinde ved at bestille et køkken lavet af BioBoard.