Grøn asfalt

I Danmark findes hundredetusinder af veje, som hver dag, i større eller mindre grad, bruges af både biler, lastbiler, cykler og fodgængere. Derfor er asfalt også en vigtig faktor, når vi taler om Danmarks infrastruktur. Men asfalt er, som udgangspunkt, i super miljøvenligt, selvom det blandt andet består af naturen selv, nemlig sten og grus. Her kan man stille sig selv spørgsmålet, om der overhovedet findes grønnere alternativer til eksempelvis asfaltering af p pladser og asfaltering af veje, og her er svaret ganske enkelt JA! Der findes grønnere alternativer, når det kommer til asfaltering af p pladser, og det er samtidig, hvor man ikke går på kompromis med kvaliteten af asfalten.

SuperAsfalst A/S er en af de virksomheder, som beskæftiger sig med grøn asfalt og grøn asfaltering. SuperAsfalt producerer grøn asfalt fra egen fabrik i København, hvor de får deres materialer via søvejen, fra Købehavn samt fra de omkringliggende byer. På den måde forsøger de at nedbringe transporten af råmaterialer for, at de kan fremstille asfalten.

Begebet grøn asfalt dækker over den asfalttype, som kaldes BitsuAsfalt. BitsuAsfalt er et mijøvenligt alternativ til den mere traditionelle asfalt, selvom BitsuAsfalt fremstilles på præcis samme måde, som den traditionelle asfalt bliver det. Der hvor BitsuAsfalt adskiller sig fra den traditionelle type asfalt er, at BitsuAsfalt er lavet af bitumen, som er genbrugt, sand og småsten fra tagpap. Og det er netop via genanvendelsen af materialer fra et område til asfaltproduktion, at man virkelig kan se resultatet; det giver nemlig en besparelse af CO2 på helt op til 60 kg pr. ton fremstillet grøn asfalt!

GrønAsfalt tilbyder sine kunder, at de selv kan afhente asfalten. Dette kan gøres flere steder på Sjælland, således at man også her kan spare noget transport.