Fynsk øl

Hvis man er vild med at drikke øl, og man ikke har prøvet at smage den velkendte Albani øl før, så er det måske på tide. Dette ølmærke har i intet mindre end 150 år brygget øl til danskerne fra deres bryggeri i Odense på Fyn. Der er tale om en øl, der smager både stærk, forfriskende og delikat på en og samme tid – i hvert fald hvis man spørger vores alle sammens forfatter H. C. Andersen, som tidligere har beskrevet sit møde med Albani som lige netop dette.

Hvor brygges øllen henne?

Faktisk bliver Albani øl stadig den dag i dag brygget i de samme gamle bygninger, som øllen blev brygget i for intet mindre end 150 år siden i Odense. Det er dermed et dansk ølmærke med base på Fyn, og derfor kan man heller ikke finde ret mange øldrikkende fynboere, som ikke har prøvet at smage øl fra lige netop denne ølproducent før.

Hvilke typer øl brygger de?

Denne ølproducent har valgt at holde sig til nogle få, men klassiske smage og øltyper. Man kan blandt andet smage en skøn brown ale eller en pale ale, ligesom man også kan finde en IPA iblandt deres sortiment. Der er dermed lidt at finde for enhver smag, uanset om man er på udkig efter øl til hverdag eller fest. Skal man for eksempel afholde en fest eller en anden form for arrangement, hvor der kommer til at være fynboer tilstede, så er det underholdende og altid et godt grundlag for en god samtale at servere lige netop dette ølmærke til festen eller arrangementet.

En anden fordel ved at købe lige netop disse øl er, at de faktisk ikke er ret dyre, når man tager i betragtning, at der ikke er tale om helt almindelig, billig øl, som man kan købe i det lokale supermarked. Der er tale om en øl, som man med fordel kan forkæle sig selv med efter en lang arbejdsdag, eller når man spiser en god middag eller afholder et arrangement.