Er du dækket godt nok når du tager på ferie?

Er du dækket godt nok når du tager på ferie?

For ikke så mange år siden blev det vedtaget at man skulle have det blå sygesikringskort. Tidligere var det sådan at det gule sygesikringskort gjorde at hvis man kom til skade i udlandet s?? betalt det danske system for den behandling man skulle have. Men det må være blevet for dyrt, i hvert fald indførte man det blå sygesikringskort. Nu er der så en del der er i tvivl om hvad er forskellen overhovedet på det gule og det blå sygesikringskort.

I korte træk så kan man sige det sådan her, det blå sygesikringkort dækker behandling i Europa, men den måde den dækker på svare til den samme dækning som de lokale har i det land du er i. Det vil sige at du risikere at skulle betale regning selv. Er du interesseret i at læse mere om hvad det blå sygesikringskort dækker, så klik på linket.

Rejseforsikring

Nu ved du at det blå sygesikringskort ikke hjælpe der særlig meget når du er på udlandsrejser i Europa, og slet ikke når du rejser udenfor Europa. Men dette betyder ikke at du skal være bange for at komme til at betale regningen selv hvis du ender på sygehuset.

Det du skal gøre er blot at tegne en rejseforsikring hos et forsikringsselskab, og så er du dækket meget bedre en med det blå sygesikringskort. Sådan et selskab kunne for eksempel være Allianz Assistance der tilbyder en række forskellige slags rejseforsikringer.

En af disse muligheder er enkeltrejseforsikring, denne forsikring dækker på én rejse, og koster derfor væsentligt mindre end nogen af de andre typer af rejseforsikringer. Så hvis du ved du ikke skal afsted mere end én gang på et år, så er det typen for dig.

Ved du derimod at du skal på flere rejser i løbet af året, så kan du tegne en årsrejseforsikring. Den dækker dig på alle dine rejser fra start dato og så et år frem. Den er lidt dyrere en enkeltrejseforsikring, men hvis du skal afsted flere gange kan det godt betale sig.
God rejse!