Bliv klogere på hinandens behov og ønsker.

Manglende intimitet og nærhed er en af hovedårsagerne til, at parforhold går i stykker. Når der ikke længere er en positiv kærlig kontakt, forsvinder forholdets fundament. Uden empati, sympati og kærlige følelser, starter en negativ spiral, hvor begge synes den anden er problemet. Og derfor venter begge på, at den anden gør noget for at ændre situationen.

Når et par kommer i terapi, er det ofte fordi, den negative spiral har kørt i alt for lang tid. Problemet er, at jo længere tid den negative spiral kører, desto længere tid tager det at vende udviklingen. Derfor er det en dårlig idé at udsætte parterapi. Mange af forholdets problemer opstår pga. manglende forståelse for hinandens tanker og følelser. Men uden empatisk kontakt bliver I fremmedgjorte overfor hinanden, hvilket kan føles som ensomhed i parforholdet ? og det kan ingen holde til i længden.

I et parterapiforløb bliver I klogere på hinandens behov og ønsker. Og når I forstår hinanden, bliver det meget nemmere at drage omsorg for hinanden, tilgive og samarbejde.