IDEOLOGI | KULTUR | ØKONOMI | POLITIK | RETSPOLITIK | SUNDHED | VERDEN

VERDEN
Udenrigs- & International


Redaktør: Ingen pt. Vi søger redaktører og skribenter. Læs mere hér.


Dansk syn på droneangreb afhænger af hvem der er USA's Præsident


Brug af droner og droneangreb er ifølge USA legitim, klogt og etisk. Og brugen er i overensstemmelse med amerikanske love og forfatningen. USA anvender, i stigende grad droner, i Pakistan, Yemen, Somalia og Afghanistan. Droner er førerløse fly og anvendes for at standse og forebygge militante aktioner, i tide. Menneskerettighedsgrupper er imod brugen af droner og FN vil undersøge 25 angreb med droner. Bl.a. fordi droner krydser landegrænser, men også fordi brug af droner har betydet tab af civile. Amerikanske droner har bl.a. dræbt Anwar al-Awlaki og Samir Khan, som begge var amerikanske statsborgere. Det prekære i sagen er nok at de to dræbte aldrig er sigtet for nogen forbrydelse.

 |  Læs mere...

Modig politik leder til den gode krig!


800px-US Navy 041211-N-4953E-114 Aviation Ordnanceman 1st Class Chabonnie Alexander assigned to the Swordsmen of Fighter Squadron Three Two VF-32 ensures that a 500-pound laser guided bomb GBU-12 is properly secured

Efter årevis med hårde kampe i Irak og Afghanistan er det igen blevet comme il faut blandt den bagkloge danske debatelite at være imod krig. Ikke imod en specifik krig eller krige på en bestemt baggrund, men bare imod alle krige. Især dem Danmark deltager i.

 |  Læs mere...

Findes den gode krig?


Danske soldater, 9. april

Kan frihed, fred og stabilitet skabes ved hjælp af militær magt?
Når Vesten beslutter sig for at gå i krig, sker det ved brug af præcisionsbomber, 'hearts and minds' og civile genopbygningsprojekter. Alligevel er krig, som krig altid har været, og det lykkes sjældent at fjerne et undertrykkende regime uden også at ramme mange af dem, man i virkeligheden vil hjælpe med såkaldt collateral dammage. Den ekstreme situation, som krig er, leder – som ekstreme situationer ofte gør – til sort-hvide meningsdannelser. Alt for mange er enten for eller imod alle Danmarks krige ud fra en følelsespræget holdning om, at al krig er ond eller omvendt, at vores soldater er helte, der beskytter vores frihed, og hvis man ikke støtter dem i deres kamp, er man nærmest landsforræder.

 |  Læs mere...

Du er her: Forside Artikler Verden Forsvarspolitik